Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@22:53:16 GMT

یزد؛ زیستگاه یوزپلنگ‌های نر

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۹۸۱۸

یزد؛ زیستگاه یوزپلنگ‌های نر

کارشناس اداره کل محیط زیست استان یزد گفت: در حال حاضر در مجموعه تحت مدیریت خود ۵ یوز نر باشناسنامه داریم که احتمالاً ۳ فرد از این یوز‌ها زنده هستند.

به گزارش تسنیم، مهدی زارع خورمیزی، کارشناس اداره کل محیط زیست استان در رابطه با آخرین وضعیت جمعیت یوزپلنگ ایرانی در استان یزد اظهار کرد: اواسط دهه ۸۰ حدود ۲۰ فرد یوزپلنگ را در استان شناسایی کرده بودیم، اما به دلیل تخریب زیستگاه توسط معادن و جاده‌سازی، کاهش طعمه‌های یوز و شکار، این جمعیت رو به کاهش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حال حاضر در مجموعه تحت مدیریت خود ۵ یوز نر به نام‌های اردوان، ارسلان، اروان، هومینو و آرش داریم که آرش از طبس به مرز‌های یزد رفت و آمد دارد. در حال حاضر احتمال می‌دهیم که ۳ فرد از این یوز‌ها زنده هستند. احتمالاً هومینو، اردوان و اردلان زنده هستند و به تازگی از آن‌ها عکس‌برداری شده است، اما آرش و ارسلان چندسالی است که در جلوی دوربین ظاهر نشده‌اند.

این کارشناس محیط زیست بیان کرد: موردی که در این میان مهم است تعداد یوز‌های ماده‌ای است که توانایی باروری دارند، اما متأسفانه در زیستگاه‌های جنوبی ما یوز ماده‌ای مشاهده نشده است و این ۳ یوز نر همچنان به جست‌وجوی بی‌نتیجه خود برای پیدا کردن یوزپلنگ ماده و جفت‌گیری احتمالی ادامه می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: برخی معتقدند بر اساس یک سرگین مشاهده شده، در یزد یوز ماده وجود دارد، اما من این موضوع را قطعی نمی‌دانم چرا که مناطق یزد وسعت زیادی دارند و محیط‌بان‌های با تجربه ما مشاهده‌ای از یوز ماده نداشته‌اند، از این رو امید ما به داشتن یوز ماده نزدیک به صفر است و معتقدیم اگر یوز ماده‌ای هم باشد در کرمان یا نایبندان است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: یزد یوزپلنگ ایرانی یوز ماده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۹۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش

معاون زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان ایلام در خصوص خبر حمله خرس به مرد دره‌شهری گفت: این حمله در منطقه «خرس‌آو» کبیرکوه که زیستگاه خرس قهوه‌ای است رخ داده است.

بیشتر بخوانید:

علیرضا محمدی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: این زیستگاه خرس قهوه‌ای در ارتفاعات کبیرکوه در بخش شرقی کبیرکوه واقع است و منطقه‌ای صعب‌العبور است، فرد مصدوم شده از دامداران بومی منطقه است که دام‌های خود را وارد قلمرو زیستی خرس کرده است.

وی افزود: وقتی خرس برای فرزندانش احساس خطر کند، ممکن است به واردشدگان به زیستگاهش حمله کند.

محمدی با بیان اینکه جمعیت خرس در این منطقه معدود است، خاطرنشان کرد: ممکن است خرس برای تأمین غذا دست به حمله زده باشد، آنچه مسلم است ورود دامدار به قلمرو خرس است که با این ورود ۶ رأس دام دامدار نیز تلف و خود دامدار نیز مصدوم شده است.

معاون اداره‌کل محیط زیست استان ایلام تأکید کرد: خرس به هیچ وجه وارد قلمرو و زندگی مردم منطقه نشده است و در جای مرتفعی در کوه است که زیستگاه خود اوست.

اورژانس پیش‌بیمارستانی اعلام کرده خرس به یک مرد ۵۱ ساله دره‌شهری حمله کرده است و وی زخمی شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229046 برچسب‌ها اخبار حوادث

دیگر خبرها

  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • (ویدئو) مشاهدۀ پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی و تلف دام‌هایش
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه