Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار محیط زیست فارس، روز یکشنبه یازدهم اردیبهشت ماه «ایران» یوز پلنگ ماده نگهداری شده در شرایط اسارت در پارک ملی توران بعد از یکسال کار تحقیقاتی توانست صاحب ۳ توله یوز شود. یوزها به دلیل ضعف مادر در وضع حمل طبیعی به صورت سزارین از بدن «ایران» خارج شدند و از همان ابتدا گمانه زنی‌ها درباره جنسیت‌شان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ساعات اولیه گفته می‌شد دو یوز ماده و جنسیت یکی از یوزها مشخص نیستند.

اعلام فراخوان برای انتخاب نام برای یوزهای ماده

سازمان محیط زیست با انتشار اطلاعیه از همه مردم ایران خواست تا در انتخاب اسم فرزندان ایران مشارکت کنند.  و مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با تاکید معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست پویش مردمی نام‌گذاری فرزندان ایران  ماده یوزپلنگی که 11 اردیبهشت در مرکز تکثیر یوز آسیایی فرزندان ماده به دنیا آورد برگزار می شود. 

 

چند ساعتی از انتشار این اطلاعیه نگذشته بود که خبر تلف شدن یکی از توله ها منتشر شد.

 رئیس  سازمان حفاظت محیط زیست برای تشکیل کارگروه حقیقت یاب علل بررسی تلف شدن یکی از سه توله یوز را به اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماینده ویژه رئیس سازمان داده و معاونش روز گذشته عازم سمنان شد.

ظاهری سرپرست اداره کل محیط زیست استان سمنان با اشاره به اینکه جلسه فوری و اضطراری بررسی علل تلفات تکثیر گربه سانان در اسارت با توجه به یافته های علمی و تجارب جهانی با حضور  معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان، تیم علمی و اجرایی و اکرامی دامپزشک معتمد برگزار شد و علت تلف شدن یکی از سه توله ضعیف بودن در ابتدا با وزن 300 گرم و ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین و صورت‌جلسه گزارش با حضور حاضرین در جلسه امضاء شد.

تشخیص جنسیت یوزها در روزهای اول مشکل است!

اکرامی همچنین در این جلسه پس از بررسی‌های لازم و علمی عنوان کرد که تشخیص جنسیت گربه سانان مخصوصاً یوزپلنگ در روزهای اول که توله‌ها متولد شده بودند بسیار سخت و حساس بوده و اندام‌های تناسلی آنها به راحتی قابل تشخیص نیست که با رشد حیوان، تعیین جنسیت مرحله به مرحله آسان تر خواهد بود.

ظاهری گفت: در بازدید امروز به همراه دامپزشکان حاذق و مجرب، مجدداً توله یوزها مورد معاینه قرار گرفتند و مشخص شد توله‌ها نر هستند.

توله‌ها وزن گرفتند

سرپرست اداره کل محیط زیست استان سمنان با اشاره به اینکه به درخواست کارشناس تغذیه حیات وحش مرکز تکثیر یوز  در حال حاضر از شیر خشک مخصوص گربه‌سانان با برند معتبر جهانی برای تغذیه  یوزها استفاده می‌شود و گفت: وزن توله‌ها در زمان تولد ۳۵۰ گرم توسط دامپزشک معتمد در گزارش اعلام و بعد از چهار روز به ۵۰۰ گرم افزایش داشته است.

وی تاکید داشت: این نخستین تجربه ایران در خصوص تکثیر یوز در اسارت است و تلاش خواهد شد در دوره های بعد مجددا برای گرفتن توله‌های جدید از ایران، فرآیند تکثیر را با تجربه بیشتری دنبال کنیم. 

 ظاهری گفت: تیم علمی و اجرایی این رویداد بی شک به توصیه‌های محققین و رهنمودهای متخصصان حیات وحش ملی و بین المللی نیاز دارند.

انتقادات زیادی نسبت به نحوه نگهداری یوزهای تازه متولد شده در روزهای اخیر از سوی کارشناسان منتشر شده است. فیلمی از کالبدشکافی یوز تلف شده نیز منتشر شده است که که نشان می دهد یوز در محیطی نا ایمن در کنار دو توله دیگر  در حال تشریح است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: یوزپلنگ تلف شدن یوزپلنگ تعیین جنسیت سازمان حفاظت محیط زیست توله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۳۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در خصوص تأثیرات میکروپلاستیک‌ها در سلامتی انسان، بیان کرد: متأسفانه نتایج تحقیقات بیانگر وجود میکروپلاستیک‌ها در تمام بافت بدن انسان‌ها از جمله خون، کبد، کلیه، ادرار، دستگاه گوارش و از همه دردناک‌تر در جنین است و علاوه بر تأثیر در اختلالات هورمونی وارد یک عرصه بسیار خطرناکی همچون تغییر جنسیت، نازایی و تغییر هورمون‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین میکروپلاستیک‌ها در بروز سرطان‌ها، سندروم‌های متابولیک و اختلال در حوزه میکروبیوم معده اثرگذارند که تأثیرات جبران ناپذیری بر دستگاه گوارش و اختلال در تمام نواحی بدن دارند.

کرمی گفت: به واسطه استفاده گسترده کشاورزان از پلاستیک این میکروپلاستیک‌ها به چرخه غذایی وارد شده و باید اقدامات مؤثری در این خصوص صورت گیرد که در صورت عدم به‌کارگیری اقدامات لازم نسل آینده با بحران‌های همچون نازایی و انواع سرطان‌ها رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صدا و سیما در راستای اطلاع رسانی گسترده، بیان کرد: رسانه‌ها به عنوان مرجع فرهنگ سازی و اشاعه خبر توانایی اطلاع رسانی برای تمامی اقشار به خصوص کشاورزان و همگام سازی مردم را جهت کاهش یا حذف پلاستیک را دارند.

کرمی با اشاره به اقدام مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و چند نهاد دولتی و اقتصادی دیگر در خصوص کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصریح کرد: این حرکت خوب و تأثیرگذار است اما باید ادامه دار باشد و به لحاظ قانونی دارای پشتوانه باشد تا بتوان به هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی نزدیک تر شد.

کد خبر 6094500

دیگر خبرها

  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»