Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روز جمعه (۱۴ آذر) خبر تلف‌شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم در ساعات اولیه همان روز و براثر نزاع با ببر نر رسانه‌ای شد. در گزارش باغ وحش ارم آمده بود که ببر نر روز یکشنبه (٩ آذرماه) پس از شکستن و تخریب حصار مجاور محل نگهداری ببر ماده وارد محدوده نگهداری این حیوان شده و به نزاع با آن پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اقدام باغ وحش ارم برای جفت‌گیری ببر نر و ماده ببر سفید، وقوع خطای انسانی و درست بسته نشدن حصار میان دو جایگاه استراحت یا وجود اشکالات در حصار جایگاه‌ها از دیگر مواردی بود که به‌عنوان دلایل احتمالی وقوع این حادثه از سوی برخی کارشناسان مطرح شد.

محمد کرمی، رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران پس از گذشت ۹ روز از این اتفاق گفت: علت مرگ با علت اتفاقی که منجر به مرگ ماده ببر سفید ارم شده‌ است دو جنبه متفاوت دارد، سازمان دامپزشکی باید براساس بررسی‌ها و آزمایشات انجام شده علت مرگ ماده ببر سفید ارم را اعلام کند اما هنوز نتیجه بررسی‌ها و علت مرگ این ببر ماده را اعلام نکرده است.

وی ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در زمینه شناسایی علت اتفاقی که منجربه به مرگ ماده ببر سفید ارم شد بررسی‌های اولیه‌ای را انجام داده و مشخص شده است که خطایی سهوی یا عمدی در این زمینه صورت گرفته است.

به گفته کرمی، قرار دادن ببر نر در جایگاه استراحتی در مجاورت جایگاه استراحت ببر ماده بود، خطایی است که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شد و طبق اصول کارشناسی نباید صورت می‌گرفت.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: تایید سهوی یا عمدی بودن خطایی که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شده، موضوعی است که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نمی‌تواند درباره آن اظهار نظر کند، بررسی کارشناسی دلیل این اقدام باغ وحش ارم و صحت‌سنجی گفته این مجموعه که ببر نر با ضربه وارد کردن به درِ کشویی جداکننده دو جایگاه استراحت ببر نر و ببر ماده موفق شده که میله و جوش نگهدارنده درِ کشویی را خم کند و با پنجه یا دندان‌های خود در را عقب بکشد و وارد جایگاه ببر ماده شود، در حوزه توانایی‌های پلیس آگاهی است.

وی گفت: ببر نر در سیکل جنسی قرار داشته و در چنین شرایطی بروز هرگونه رفتاری از آن ممکن بوده است، ببر نر در هیچ شرایطی نباید در مجاورت ماده ببر سفید نگهداری می‌شد. چراکه طبق تعهدات باغ وحش ارم هیچگونه تکثیر از ببر سفید نباید به‌علت مشکلات ژنتیکی صورت می‌گرفت. از این رو لازم بود ببر نر و ببر ماده در جایگاه‌های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری شوند.

کرمی در پاسخ به این پرسش که آیا در گذشته ببر نر و ماده ببر سفید در جایگاه‌های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری می‌شدند؟، اظهار کرد: بله، جایگاه این دو حیوان از یکدیگر فاصله داشت اما طبق صحبت‌ها و بررسی‌های انجام‌شده مشخص شده است که در شب حادثه حمله ببر نر به ببر ماده، پرسنل مجموعه ارم ببر نر را در جایگاه استراحتی قرار داده بودند که در مجاورت جایگاه استراحت ماده ببر سفید بود و این اقدام باغ وحش ارم غیراصولی، غیرکارشناسی و خطا بوده است.

وی ادامه داد: ببر نر به‌ هیچ عنوان چه در شرایطی که در سیکل جنسی قرار داشت و چه در مواقع دیگر نباید در جایگاه استراحتی  مجاور ببر ماده قرار می‌گرفت و این خطای باغ وحش ارم علت اصلی اتفاقی است که منجربه حمله ببر نر به ماده ببر سفید این مجموعه شد اما دلیل این اقدام باغ وحش ارم هنوز مشخص و شناسایی نشده است.

کرمی گفت: در سال‌های گذشته اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نسبت به نصب دوربین در باغ وحش ارم به این مجموعه اخطار داده بود، باغ‌ وحش ارم به‌دلایل مختلفی از جمله نبود منابع مالی کافی نسبت به نصب دوربین اقدام نکرده بود اما اکنون بار دیگر اخطاریه برای این مجموعه صادر کرده‌ایم تا در اسرع وقت نسبت به نصب دوربین اقدام کنند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران در پاسخ به این پرسش که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در صورت تکرار خطای باغ وحش ارم در نگهداری از حیوانات چه برخوردی با این مجموعه خواهد کرد، تاکید کرد: اگر باغ وحش ارم بار دیگر خطا یا اقدامی غیراصولی و غیرکارشناسی مرتکب شود، به‌طور قطع مسئولان آن را به دلیل عدم صلاحیت در نگهداری و مدیریت این مجموعه به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.

وی همچنین گفت: بررسی فرسودگی یا مستحکم نبودن جوش درِ جایگاه‌ها، میله‌های نگهدارنده درها و ... در حوزه وظایف اداره حفاظت محیط زیست نیست، مجموعه ارم یک واحد «HSE» (بهداشت، سلامت و محیط زیست) دارد که باید این‌گونه موارد مانند فرسودگی یا مستحکم نبودن تجهیزات و امکانات نگهداری حیوانات را بررسی و اعلام کند تا مورد تعمیر یا تعویض قرار گیرند.

کرمی تصریح کرد: وظیفه کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست بررسی وضعیت نگهداری حیوانات، کم یا زیاد شدن تعداد آن‌ها و بررسی وضعیت تغذیه گونه‌ها است اما وظیفه بررسی فرسودگی و استحکام تجهیزات نگهدارنده حیوانات مانند قفل درب و میله نگهدارنده در کشویی جایگاه‌ها جزو وظایف خود باغ وحش است.

بنا بر این گزارش، این نخستین بار نیست که یک ببر در باغ وحش ارم تلف شده است. در سال ۸۹ و درپی پروژه احیای ببر مازندران که با وارد کردن ببرهای سیبری از روسیه آغاز شد، یک ببر نر بر اثر آنچه ابتلا به بیماری مشمشه اعلام شد در باغ وحش ارم تلف شد. در سال ۹۲ نیز یک ببر بنگال در این مجموعه براثر خفگی در استخر محوطه باغ وحش ارم تلف شد.

کد خبر 572289 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش حیوانات - باغ وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش حیوانات باغ وحش اداره حفاظت محیط زیست استان تهران جایگاه استراحت جایگاه ها ببر نر بررسی ها حیات وحش ببر ماده ببر نر تلف شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۶۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟

سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهور اظهار کرد: دو موضوع باعث اشتباه ارسال شدن جرائم رانندگی است؛ یک موضوع کیفیت دوربین‌ها و دو دستکار کردن ارقام پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان.

به گزارش تسنیم، وی افزود: این دو عامل باعث شده است ۵ درصد جرائم رانندگی اشتباهی برای افراد ارسال شود که برای پاک کردن این جرائم اشتباه، افراد به مراکز پلیس راهور مراجعه کنند.

حسینی بیان کرد: البته سامانه رسیدگی غیرحضوری یا اینترنتی به اعتراضات در دست آماده‌سازی است و امیدواریم به‌زودی یعنی در سال ۱۴۰۳ بتوانیم این سامانه را معرفی و رونمایی کنیم تا دیگر برای اعتراض به تخلفات رانندگی نیاز به مراجعه حضوری نباشد.

رئیس پلیس راهور در پایان گفت: در سال گذشته ۱۵۷ میلیون جریمه برای رانندگان متخلف صادر شده است.

دیگر خبرها

  • وحید امیری: هنوز برای قهرمانی فرصت داریم
  • ربیعی: مقصر شکست من هستم ولی توقع بیشتری داشتم
  • بلینکن: حماس مقصر عدم حصول آتش‌بس است
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • اوسمار: رفیعی مقصر ۴ گلی که از آلومینیوم خوردیم، نبود
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • اتمام ۱۵فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهیدرجایی
  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟