Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص فیزیولوژی و تغذیه دام و پژوهشگر پژوهشکده زیست فناوری رویان توضیحاتی درباره افزایش تولیدمثل در دام‌ها و تولید مکمل دو قلوی تولید مثلی نر و ماده در پژوهشکده رویان ارائه داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به افزایش جمعیت کشور و نیاز روز افزون به فراورده‌های دامی نظیر شیر، گوشت و همچنین با توجه به تحریم‌های کنونی میزان تقاضا برای محصولات دامی بیش از پیش افزایش یافته است، تولید مثل جهت افزایش نسل به منظور سود دهی بالا، مهم‌ترین مسئله برای دامداران و پرورش‌دهندگان دام به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه تولید مثل دام‌ها، روش‌های کمک باروری و افزایش راندمان زایش در دام‌ها با مهرانگیز پیری، متخصص فیزیولوژی و تغذیه دام و پژوهشگر پژوهشکده زیست فناوری رویان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

پژوهشکده زیست فناوری رویان برای افزایش راندمان تولید مثل و باروری در دام چه اقداماتی کرده است؟

در راستای نیل به هدف افزایش تولید مثل و باروری در دام، کاهش نیاز به واردات دام‌های مولد، هورمون، گوشت و سایر محصولات دامی، استفاده از تکنیک‌های کمک باروری نظیر تلقیح مصنوعی، همزمان سازی فحلی و افزایش راندمان تولید مثل و باروری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پژوهشکده رویان اصفهان در این راستا اقدام به تولید مکمل دو قلوی تولیدمثلی نر و ماده بر پایه مواد و عصاره‌های گیاهی، بدون استفاده از هیچ گونه ترکیبات شیمیایی کرده است. این ترکیب شامل دو مکمل متفاوت است که یکی برای دام نر و دیگری برای دام ماده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مکمل دو قلوی تولید مثلی نر چیست و چه کاربردی دارد؟

مکمل گیاهی دام نر ویژه نرهای مولدی است که جهت بهبود بازده جفت گیری طبیعی در گله‌های سنتی، افزایش در کمیت و کیفیت اسپرم در واحدهای صنعتی، جهت استفاده در روند تلقیح مصنوعی و افزایش ذخایر اسپرم تولید شده به منظور صادرات استفاده می‌شود. این مکمل با بروز اثر خویش در دو فاز رفتاری عمل کرده که فاز اول در هفته اول مصرف با افزایش لیبیدو و قدرت جنسی دام و افزایش میل به پرش عمل می‌کند و در فاز دوم که در هفته ششم تا هشتم مصرف رخ می‌دهد، با اثر بر محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد، سبب افزایش تولید هورمون‌های جنسی، سهولت در اسپرم‌گیری و افزایش کمیت و کیفیت اسپرم تولیدی گشته و نیاز به اسپرم، هورمون و فراورده‌های دامی وارداتی را کاهش می‌دهد.

مکانیسم اثر مکمل تولیدمثلی گیاهی دام ماده چگونه است و چه کاربردی دارد؟

مکمل تولیدمثلی گیاهی دام ماده ویژه دام‌هایی است که به صورت مولد و داشتی جهت تولید هرچه بیشتر بره، بزغاله و گوساله در گله پرورش داده می‌شوند؛ این دام‌ها معمولاً با هدف افزایش کمیت و کیفیت باروری و تولید مثل در فاز همزمان سازی فحلی و تلقیح همزمان قرار می‌گیرند. مکمل گیاهی تولیدمثلی دام ماده با اثر بر محور هیپوتالاموس، هیپوفیز- تخمدان سبب سهولت در تشخیص فحلی، تقویت تخمدان، افزایش تخمک زایی و کاهش نیاز به استفاده از هورمون‌های وارداتی جهت چند قلو زایی در دام سبک و بهبود وضعیت باروری و تولیدمثلی در دام‌های سنگین می‌شود.

مکمل دو قلوی تولیدمثلی نر و ماده چگونه سبب از بین رفتن تولید هورمون جنسی در دام می‌شود؟

این عصاره‌ها از طریق چند مکانیسم مختلف سبب بهبود کیفیت باروری در دام می‌شود، به این شکل که اسید چرب‌های غیر اشباع و استرول‌های موجود در این گیاهان سوبسترای لازم جهت ساخت هورمون‌های جنسی را فراهم می‌آورد و از سوی دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این گیاهان از جمله آلکالوییدها، فلاونوییدها و ایزو کویئلین‌ها، سبب کاهش رادیکال‌های آزاد و از بین رفتن اکسیدانت‌های موجود در دستگاه تناسلی دام و سلول‌های جنسی می‌شود.

گیاهان استفاده شده در مکمل دو قلوی تولیدمثلی نر و ماده چگونه بر کیفیت باروری اثر می‌گذارد؟

طبع گرم این گیاهان تأثیر فراوانی بر افزایش میل جنسی و تقویت تخمدان ماده‌ها و لوله‌های سمینی فروس در جنس نر خواهد گذاشت؛ بنابراین اثرات سینرژیسم (هم افزایی) این گیاهان و ترکیبات مختلف موجود در عصاره آن‌ها تأثیرات مطلوب و بسزایی بر کیفیت باروری خواهد داشت.

کد خبر 436896

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پژوهشکده رویان اصفهان پژوهشکده زیست فناوری رویان تولید مثل و باروری دامداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کیفیت باروری تولید مثل نر و ماده دام ماده دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۳۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229143 برچسب‌ها ایران خودرو

دیگر خبرها

  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت