Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@16:37:49 GMT

ضرب المثل نه نرِ نرِ است، نه مادهِ ماده

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۲۱۳۵۴

ضرب المثل نه نرِ نرِ است، نه مادهِ ماده

خبرگزاري آريا -

داستان ضرب المثل نه نرِ نرِ است، نه مادهِ ماده
مورد استفاده:
كنايه از افرادي است كه نمي‌خواهند جواب قاطع و روشني به كسي بدهند.
در زمان‌هاي قديم كه خسروپرويز بر ايران حكومت مي‌كرد. يك روز كه خسروپرويز در قصر به همراه همسرش بازي فرزندانش را نگاه مي‌كرد و لذت مي‌برد. يكي از نگهبانان قصر وارد شد، و گفت: ماهيگيري آمده، پيش كشي براي جناب پادشاه آورده و اجازه‌ي حضور مي‌خواهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پادشاه كه خيلي سرحال بود و از طرفي مي‌خواست همسرش كه خيلي ماهي دوست داشت را هم خوشحال كند، گفت: به مرد ماهيگير بگوييد وارد شود.
مرد ماهيگير با يك ماهي خيلي بزرگ و هفت رنگ وارد شد. سلام كرد، ماهي را به شاه تقديم كرد و گفت: اين ماهي بزرگترين و زيباترين ماهي است كه من در طي اين سال‌ها كه در دريا مشغول ماهيگيري بودم ديده‌ام. با خود فكر كردم چنين ماهي خاصي بايد توسط يك آدم خاص خورده شود. به همين جهت به سرعت خود را به قصر رساندم تا آن را پيش كش شما كنم. خسروپرويز از اين همه تملق و چرب‌زباني خيلي لذت برد. سريع دستور داد، چهار هزار سكه طلا به مرد ماهيگير پاداش دهند مرد با خوشحالي هديه را گرفت و به سرعت خواست از قصر خارج شود.
همسر خسروپرويز رو به شاه كرد و گفت: چهار هزار سكه در ازاء كاري كه او كرده بود خيلي زياد است، با اين كار تو براي مردم توقع ايجاد مي‌شود كه با آوردن محصولات خود به قصر چند برابر قيمت آن پاداش بگيرند.
خسروپرويز نگهباني را به دنبال مرد ماهيگير فرستاد تا او را بازگرداند. و از همسرش پرسيد: حالا چطوري پول اضافه را از او بگيرم كه برازنده شاه ايران باشد؟ همسر او با زيركي گفت: از او مي‌پرسيم اين ماهي نر بود يا ماده؟ اگر گفت: نر بوده مي گوييم: نه ما ماهي نر نمي‌خوريم ماهي را بردار و ببر و اگر گفت: ماهي ماده بود، ما مي‌گوييم نه ما ماهي ماده نمي‌خوريم. ماهي را بردار ببر و پول را بازگردان. با اين سؤال او خارج از اين نوع جواب، جوابي ندارد و ما خيلي راحت مي‌توانيم پول را به خزانه بازگردانيم.
مرد ماهيگير وارد شد و خسروپرويز از او پرسيد: تو به ما نگفتي اين ماهي نر است يا ماده؟ ماهيگير كه خيلي زرنگ بود و فهميد كاسه‌اي زير نيم كاسه است، جواب داد خدمتتان گفتم كه اين ماهي يك ماهي خاص است. اين ماهي نرينه‌ي ماده است. نه كاملاً نر است و نه كاملاً ماده. خسروپرويز از ذكاوت و تيزهوشي ماهيگير خوشش آمد و دستور داد چهار هزار سكه‌ي ديگر به او پاداش دهند.
شيرين همسر خسروپرويز كه تحمل اين دست و دلبازي‌هاي خسروپرويز براي مردم عادي را نداشت از اين كار همسرش خيلي عصباني شد و ديد مرد ماهيگير وقتي پاداش را گرفت و تعظيم كرد، يك سكه از كيسه افتاد. مرد خم شد تا آن سكه را بردارد، شيرين كه خيلي عصباني بود سريع گفت: تو اين همه سكه پاداش گرفتي باز چشمت دنبال آن يك سكه كه روي زمين افتاده بود، هست. تو از يك سكه طلا هم نمي‌تواني بگذري.
ماهيگير زرنگ كه مي‌دانست اينها همه بهانه است تا به نحوي سكه‌ها را از او بگيرند، گفت: تعداد سكه ها مهم نيست، بلكه نقش زيباي روي سكه‌ها كه يك طرف نام پادشاه و طرف ديگر تصوير پادشاه است مهم است و من دلم نيامد نام زيباي پادشاه زير پاي درباريان بيفتد.
خسروپرويز كه از اين چرب زباني خيلي لذت برد بدون توجه به همسرش كه از عصبانيت سرخ شده بود، چهارهزار سكه ديگر به ماهيگير بخشيد و او جمعاً با دوازده هزار سكه‌ي طلا قصر را ترك كرد.
منبع:rasekhoon.net


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است

مازیار شریفی گفت: در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند که به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان در گونه «کاراس» است، گفت: این ماهیان کف زی هستند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد و این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شود و در نتیجه موجب خفه شدن آنها می‌شود.

شریفی اظهار کرد: ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد دلیجان به صورت وحشی زندگی می‌کنند و در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه‌برداری انجام شده که در نمونه‌ها و کالبدشکافی هیچ‌گونه خونریزی غیرطبیعی مشاهده نشده است.

سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله پنج کیلومتری این منطقه قرار دارد و حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تفسیر یک ضرب‌المثل در برنامه تلویزیونی | این ضرب‌المثل درباره افراد متظاهر است | ویدئو
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • معنای ضرب‌المثل با گرگ دمبه می‌خوره با چوپون گریه می‌کنه چیست؟ + فیلم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید