Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@17:32:55 GMT

پشه‌ها و واقعيت‌هاي عجيب درمورد آن‌ها

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۰۲۰۶۸

خبرگزاري آريا - وبسايت روزياتو - حسين علي پناهي: پشه ها حشراتي هستند که در سراسر جهان منفور به شمار آمده و کسي جز آزار و اذيت چيزي از آن ها نديده است. اين حشرات مزاحم که همراه خود بيماري هاي زيادي را منتقل مي کنند، از طريق خوردن خون هر موجودي از جمله انسان زندگي مي کنند. اما اگر از ديدگاه اين حشره ي اسرارآميز نگاه کنيم مي فهميم که اين حشره نيز موجود جالبي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه ي اين مطلب مي خواهيم شما را با حقايقي جالب و باورنکردني در مورد اين حشره ي خونخوار آشنا کنيم. با ما همراه باشيد.

1- پشه ها مرگبار ترين موجودات روي زمين هستند




پشه ها بيشتر از هر موجود ديگري بر روي اين کره ي خاکي باعث مرگ انسان مي شوند. اين حشرات مي توانند ناقل بيماري هاي مرگباري مانند مالاريا، تب دانگ، تب زرد و آنسفاليت باشند. همچنين پشه ها ناقل يک انگل به نام کرم قلب هستند که براي سگ ها بسيار خطرناک و کشنده است.


2- تنها پشه هاي ماده انسان ها و حيوانات را نيش مي زنند و پشه هاي نر تنها از عصاره ي گل ها تغذيه مي کنند




پشه ها هنگام خوردن خون شما هيچ منفعت شخصي از اين کار نمي برند. پشه هاي ماده براي تخم هايشان نياز به پروتئين دارند و براي اين که بتوانند تخم بگذارند بايد خون بخورند. از آن جايي که پشه هاي نر وظيفه ي تخم گذاري را بر عهده ندارند در نتيجه از انسان دوري کرده و از عصاره ي گل ها تغذيه مي کنند. جالب اين که پشه هاي ماده نيز هنگامي که قصد تخم گذاري نداشته باشند به سراغ گل ها و عصاره ي آن ها مي روند.


3- برخي از پشه ها به طور کلي از نيش زدن انسان دوري مي کنند




همه ي گونه هاي پشه ها از بدن انسان تغذيه نمي کنند. برخي از پشه ها تنها از جانوران ديگر تغذيه مي کنند و هيچ کاري به انسان ها ندارند. براي نمونه يک نوع پشه با نام علمي «Culiseta melanura» تقريباً به طور انحصاري فقط پرندگان را نيش مي زند و به ندرت پيش مي آيد که به قصد نيش زدن به انسان نزديک شود.


4- پشه ها بالداران بسيار کندي هستند




متوسط سرعت پرواز پشه ها 1 تا 1٫5 مايل در ساعت است. شايد اين سرعت از نظر شما زياد باشد اما ان ها با رکورد ديگر حشرات در اين زمينه فاصله ي بسياري دارند و در واقع مي توان ادعا کرد که اگر بين گونه هاي مختلف حشرات مسابقه ي سرعت برگزار مي شد پشه ها در رتبه ي اخر قرار مي گرفتند.


5- بال پشه بين 300 تا 600 بار در ثانيه مي زند

شايد همين موضوع توضيحي براي صداي ناخوشايندي است که با نزديک شدن پشه ها به گوشمان مي رسد. سرعت به هم خوردن بال هاي پشه بسيار سريع است.


6- پشه ها هنگام جفت گيري بال زدن هاي خود را هماهنگ مي کنند که تا يک موسيقي دو نفره را اجرا کنند




زماني دانشمندان فکر مي کردند که تنها پشه هاي نر مي توانند صداي بال هاي جفت خود را بشنوند اما تحقيقات جديد بر روي گونه اي از پشه ها با نام علمي «Aedes aegypti» نشان داده که پشه هاي ماده نيز به صداي بال هاي جفت خود گوش مي دهند. وقتي که پشه هاي نر و ماده با هم ملاقات مي کنند بال هابشان را با سرعت يکساني به هم کوبيده و صداي هماهنگي ايجاد مي شود.


7- پشه نمکزار ممکن است در فاصله اي 100 مايلي از محلي که از تخم بيرون آمده زندگي کند




بسياري از پشه ها در زمين ها نمناک حاوي تخم پشه متولد مي شوند و در همان محل به زندگي ادامه مي دهند. اما برخي ديگر مانند پشه نمکزار مسافت هاي طولاني را پرواز کرده تا مکان مناسبي را براي زندگي پيدا کنند که عصاره ي گل و خون فراواني در اختيارشان باشد.


8- تمامي پشه ها براي توليد مثل به آب نياز دارند




تنها مقداري آب با عمق چند سانتيمتر کافي است که پشه ي ماده بتواند تخم هاي خود را در آن رها کند و بدين ترتيب لاروهاي پشه در کوچک ترين گودال هاي آب بزرگ مي شوند. برخي از گونه هاي پشه ها مي توانند در گودال هاي آبي که در نتيجه ي باران به وجود آمده و پس از چند روز از بين مي روند نيز تخم ريزي کنند. بنابراين اگر مي خواهيد که پشه ها را از خانه ي خود دور نگه داريد بايد کوچکترين گودال هاي آب را در اطراف خانه ي خود خالي کنيد.


9- يک پشه ي بالغ مي تواند 5 تا 6 ماه زنده بماند




البته پشه هاي بسيار کمي مي توانند اين مدت زنده بمانند زيرا دشمنان زيادي دارند. اما در بهترين شرايط يک پشه بالغ مي تواند به اندازه ي حشرات ديگر زنده بماند.


10- پشه ها مي توانند دي اکسيد کربن را از فاصله ي 23 متري حس کنند




دي اکسيد کربني که انسان ها و ديگر حيوانات توليد مي کنند يک سيگنال حياتي براي پشه هاست و به آن ها مي گويد که خون خوشمزه در همين اطراف است. در واقع آن ها حساسيت بالايي نسبت به دي اکسيد کربن دارند. وقتي که پشه ي ماده دي اکسيد کربن را در هوا حس کند، آن قدر در محدوده اي که بوي دي اکسيد کربن را حس مي کند عقب و جلو مي رود تا قرباني خود را مکان يابي نمايد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۲۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است

رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم ۸۰۰ نفر از پاکبانان شهر تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیزتر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است؛ اما سامانه ۱۳۷ که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش ۶۵ درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل موثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از ۹۱ تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به ۱۴۰۰ خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته، ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تأکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق ۷۵ از ۱۰۰ است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که ۴۰ امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته ۳۳ درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. ۱۷ هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگهداشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قرارداد‌ها به قرارداد‌های حجمی، قطعا از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سوالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند، اظهار کرد: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قرارداد‌های بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد؛ اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند، جرم است.

تنظیم پیش‌نویس قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران تا دو هفته آینده 

وی درباره زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند؛ لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قرارداد‌ها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد 

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد: بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتا بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد؛ لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تأخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است؛ اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه ۱۹۰۰ نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود ۴۲ هزار نفر می‌شد که در حال حاضر ۴۵ درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

جاری شدن شیرابه از خودرو‌های حمل پسماند تخلف است 

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودرو‌های حمل پسماند بعضاً جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلر‌ها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودرو‌ها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو راه اندازی خواهیم کرد که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

محمدی درخصوص بکارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: بکارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد؛ اما از افراد زیر ۱۸ سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

منبع: شهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کشف عجیب یک «همدان» دیگر در ایران! + ویدئو
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • (ویدئو) پذیرایی عجیب از مشتریان مانند حیوانات در یک رستوران لاکچری!
  • تصویری عجیب از همسر علیرضا بیرانوند به همراه یک سگ غول‌پیکر!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!